În ultimii ani, ați aflat că noi suntem pentru comunitate iubitoriilor de vin așa că anul acesta am pregătit mai multe evenimente în zonele viticole cele mai îndrăgite din județul nostru.

Primul dintre ele, organizat de ZAZOU Social Events & More pe 22 aprilie, de la ora 11:00. Pe Dealul din Orașu Nou Vii – binecunoscutul Picnic in the Vineyard, ediția Bakator Tour. 22 aprilie este și Ziua Pământului, așa că este un mod minunat de a sărbători primăvara!

Nu doar cu autobuzul organizăm ieșirea ci și cu bicicleta iar apoi, odată ajunși la destinație, veți putea participa la activități sportive și de îndemânare, și jocuri, pentru ca întreaga familie să se poată bucura de viile înmugurite.

Bakator Tour

Orașu Nou-Vii

Pământul din Orasu Nou Vii este foarte fertil, cu pajiști și izvoare, apa Tálna fiind una dintre ele. Pădurile sale sunt bogate în fag și stejar, iar viile sale produc vin bun si de calitate. Mijloacele de trai ale comunei se bazează în principal pe agricultură. În zonă există mai mult de 300 de crame mici , în care vinifică an de an familii locale cu metode artizanale.

Aceste pivnițe sunt clasificate ca pivnițe tinere, cu o vechime de 50-100 de ani și principalul soi de struguri cultivat este Bakator. Acesta este un vechi soi de struguri documentată prima dată pe valea Lerului. Pe lângă activitățile sportive și folclorice, 5 crame vor fi deschise pentru vizitatori
pentru a degusta vinurile lor artizanale și delicatesele lor.

Vă vor aștepta următorii vinificatori: Róbert Bak, Attila Bartos, Ferenc Kocsis, Sándor Ludróczki și Sándor Butka.

Degustare

150 RON

  • Degustare de vin 24 tipuri de vin

  • Platou gustări reci

ALL PASS

189 RON

  • Degustare de vin 24 tipuri de vin

  • Platou gustări reci

  • Transport

Scopul nostru este de a promova sportul, activitățile de familie și consumul responsabil de vin. Avem posibilitatea să promovăm și să evidențiem o altă regiune locală de vinuri vulcanice din județ cu caracteristici diferite dar cu un potențial semnificativ. Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm!